[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 590: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 646: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Близък с рак на дебелото черво - въпрос - chervobg.com

Близък с рак на дебелото черво - въпрос

Диагноза, лечение и съвети за раздразнено черво

Модератор: Doctor_Mitev

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
zinazinz
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: невъзможни и нетипични проблеми със стомаха

Мнениеот zinazinz » съб сеп 24, 2016 1:00 pm

Здравейте, т.к. съм нова във форума и не знам дали трябва да задам въпроса си тук - моля да ме извините за това.
Малко пред история - Преди повече от 6 месеца се случи, че заведох свекъра ми на лекар и съобщиха страшната диагноза - рак на дебелото черво. Изплаших се много и след дълго ходене по лъчетерапии и операции, химиотерапия - започнах да се замислям за своето здраве.
Дали си внушавам - не знам. На своя глава си пуснах СУЕ изследване - 2 мм/h , туморни маркери СА 19-9 - 6,24 , СА 15-3 - 8,92 , СА 125 - 15,20
По показателите мисля, че всичко е в нормата.Сега съм решила да направя скринингов тест на дебелото черво.
Нямам никакви оплаквания относно някакви болки, НО забелязвам че , когато ходя до тоалетна изпражненията ми са тънки / колкото пръста на ръката ми/- извинявам се за тъпото обяснение.
Имам ли причини за безпокойство? Какво трябва да направя от тук нататък?
Благодаря за разбирането и още веднъж се извинявам, ако не съм попаднала в темата.

Потребителски аватар
Doctor_Mitev
Site Admin
Контакти:

Близък с рак на дебелото черво - въпрос

Мнениеот Doctor_Mitev » нед сеп 25, 2016 12:49 pm

Премествам мнението на потребителя zinazinz тук, за да го видят всички.

Откриването на рак при близък човек е тежък момент, който повдига много въпроси като:

Съществуват ли методи за профилактика? Какъв е рискът същото да се случи и при други хора?

По отношение на рака на дебелото черво правилата са ясни и може да ги прочетете в другия ми уебсайт:
http://gastrolekar.com/rak-debelo-chervo/

Рискът зависи от възрастта и наличието на кръвни роднини с рак на дебелото черво.

Задължително се консултирайте с лекар за повече информация при вашия конкретен случай.

Изследването на туморни маркери в този случай е ненужно и дори некоректно - диагнозата се поставя по друг начин.

По такива въпроси е нужна професионална помощ от лекар, а не опити за самодиагностика и самолечение.
Д-р Стефан Митев - Автор на сайта chervobg.com

Върни се в “Всичко за раздразнено черво”