Здравейте,
Аз съм от Варна на 47 години. От две години имам проблеми, незнам от къде тръгна всичко . Съпругата ми мисли че се дължи на прекалено употреба на фибри и здравословни храни. Според мене е комплексна причина понеже работата ми е съпроводена с напрежение и нервна преумора. Имах болки в стомаха и чести кашави изхождания. Обиколих всички доктори накрая ходих и при професор Коцев направих всички възможни изледвания (дори и за спин). Правиха ми гастро и колоноскопия. Имах малко зачервяване на стомаха и пих антибиотици за халикобактер (за всески случай)въпреки че такива не намериха. Както и да е ,постепенно болките в корема изчезнаха, но останаха диаричните чести изхождания със газове и силна миризма. Сякаш немога да се изходя като хората. По малко и често ходене.Като хапна и ми се прихожда. Доктора ми каза да се съветвам с психиатър. Аз вече найстина бях в депресия от това нераположение. Съня ми се наруши - събуждам се все към 5 часа сутринта. Немога да кажа кое породи депресията ("кокошката или яйцето") но понякога имам добри дни и като нямам проблем не съм депресиран и си позволявам да се отпусна което ме обнадеждава. Понякога обаче немога да разбера какво става и пак се почва всичк отнаало няколко седмици немога да се стабилизирам. Отделно поотслабнах от това често изхождане а аз съм и и слаб по начало и направо изглеждам ужасно. Това още повече ме депресира.
Лошото е че съм във Варна и постоянно зает. Поискахте ми трябва заключение от лекар че имам IBS но такъв не ми дадоха такова.Лекаря каза че това не го водили като заболяване и не му обяних че ми трябва да го покажа на друг лекар това щеше да го засегне..така че официален документ нямам . Каза да си ям всичко но по суха храна често и по малко без да преяждам и ще се оправя. Имах и добри дни но от какво се провокира немога да хвана и не минава с месеци.
Пия пробиотици но голям ефект май няма . Може би много трябва да ги пия незнам .Объркан съм и нямам стратегия за лечение.