Мнениеот maja » вт юни 28, 2016 6:05 pm
Естествено, че не си въобразяваш и бактериите и гъбичките си ги имаш. Всъщност ги имат много пациенти, но просто не се изследват. Аз също имах кандидоза в миналото, но я излекуваха с вливки на Дифлокан, много е ефикасен. Скоро пусках контрола и не се е появявала. Относно Clostridium difficile - и това са ми изолирали, но той нормално си го има в червата, просто при теб се е завишил и важно е колко точно е. Измерва се с степени 10 на някоя си степен. Той се увеличава при дисбактериоза и се лекува ако нарастне много. Предполагам, че при лечението на гъбичките са ти предизвикали дисбактериоза и затова е завишен. Не съм специалист все пак. Трябва да се консултираш с гастроентеролог. Освен това трябва да ти се пусни антимикограма за гъбичките - да се установи дали са чувствителни към това с което те лекуват, защото излизат често резистентни към някой лекарства. За тях е важно да се излекуват, а Clostridium difficile се лекува само ако има оплаквания и степанта му е много вискока. При мен се излекува с пробиотик - Биокулт (мултищамен), но се пие поне няколко месеца. Важно е да знаеш, че щом имаш Clostridium difficile, почти е сигурно че имаш и хеликобактер. Мен ме предупредиха веднага и се оказаха прави. Така че лекувах Хеликобактера. Това са ми казвали на мен лекарите. Дано съм ти била полезна.