IBS и летните вируси

Диагноза, лечение и съвети за раздразнено черво

Модератор: Doctor_Mitev

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
XXXX
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

IBS и летните вируси

Мнениеот XXXX » вт юни 21, 2016 3:01 pm

Хора, хавана ме някакъв ужасен вирус с висока температура и тежка диария (по-тежка от по принцип), какво да правя? Аз не спазвам диетата по принцип, но уж се пазя. Сега, обаче, изобщо не знам какво да ям. Някакви съвети и предложения?

Потребителски аватар
Doctor_Mitev
Site Admin
Контакти:

Re: IBS и летните вируси

Мнениеот Doctor_Mitev » ср юни 22, 2016 5:10 pm

Трябва да се консултирате с лекар.
Д-р Стефан Митев - Автор на сайта chervobg.com

XXXX

Мнениеот XXXX » нед юни 26, 2016 4:38 pm

Преди два месеца заради поредната влагалищна кандидоза (имам хронични проблеми с пикочо-половата система от окoло 6-7 години, от около толкова имам и IBS) пуснах фецес за изследване и се изолира Канида в червата. Беше ми назначено лечение, но нямах особено подобрение. След като онзи ден диаричните ми симптоми се засилиха, пуснах отново изследвания, тъй като имах температура от два дни. Вече диарията ми не е толкова честа, температура нямам, но изхожданията продължават да са с течна консистенциа (по принцип ми е кашеста, никога нямам твърди изхождания). Днес излязоха резултатите и продължавам да имам Кандида, а сега заедно с нея се изолира и Clostridium difficile. Изобщо не знам какво да правя. Понякога си мисля, че всичко ми е изцяло на психческа основа и просто си имам IBS и тревожност. Но проблеми и болки си имам винаги. Наистина щом тръгна да излизам, нещата стават по-зле, но как няма... Кой след ежедневна диария в продължение на 6 години не би се страхувал и притеснявал на обществени места, след като е имал множество неприятни ситуации навън? Пък и изследванията не са продукт на психиката ми.

maja

Мнениеот maja » вт юни 28, 2016 6:05 pm

Естествено, че не си въобразяваш и бактериите и гъбичките си ги имаш. Всъщност ги имат много пациенти, но просто не се изследват. Аз също имах кандидоза в миналото, но я излекуваха с вливки на Дифлокан, много е ефикасен. Скоро пусках контрола и не се е появявала. Относно Clostridium difficile - и това са ми изолирали, но той нормално си го има в червата, просто при теб се е завишил и важно е колко точно е. Измерва се с степени 10 на някоя си степен. Той се увеличава при дисбактериоза и се лекува ако нарастне много. Предполагам, че при лечението на гъбичките са ти предизвикали дисбактериоза и затова е завишен. Не съм специалист все пак. Трябва да се консултираш с гастроентеролог. Освен това трябва да ти се пусни антимикограма за гъбичките - да се установи дали са чувствителни към това с което те лекуват, защото излизат често резистентни към някой лекарства. За тях е важно да се излекуват, а Clostridium difficile се лекува само ако има оплаквания и степанта му е много вискока. При мен се излекува с пробиотик - Биокулт (мултищамен), но се пие поне няколко месеца. Важно е да знаеш, че щом имаш Clostridium difficile, почти е сигурно че имаш и хеликобактер. Мен ме предупредиха веднага и се оказаха прави. Така че лекувах Хеликобактера. Това са ми казвали на мен лекарите. Дано съм ти била полезна.

XXXX

Мнениеот XXXX » ср юни 29, 2016 8:46 am

Не ми е много ясно кое е по-опасно Канидата, която си нося от години или Клостридиума, който също кой знае откога имам, просто не е изследван досега. Или дори и да ги излекувам ще си бъде пак същото.

maja

Мнениеот maja » нед юли 03, 2016 9:42 am

За съжаление не мога да кажа нещо различно. Кое е по-опасно зависи от количеството и на двете бактерии, защото по принцип и двете са част от нормалната чревна флора, но трябва да са в определение граници. И да и след като ги излекувах IBS си остана. Тоест IBS си е трайно увреждане и след премахването на причинителя (в случая бактериите) симптомите може да намалеят, но не изчезват напълно. Трябва ти много добър гастроентеролог, които се занимава с бактериални инфекции и който да се справи с бактериите, без да задълбочава дисбактериозата, която при IBS си е хронична. За съжаление трудно се намира и не мога да препоръчам име. Моите бактериални инфекции ги излекува хирурга ми, защото гастроентеролозите не ми обърнаха внимание. А и хирурга ми е единственият доктор, който знае колко много и тежки операции имам и колко е важно да се реагира навреме, а не когато червото спре отново да работи. За съжаление IBS e заболяване, което изисква лекуващият лекар да е на разположение по всяко време, защото прави проблеми когато си поиска и това не зависи от нас.

Върни се в “Всичко за раздразнено черво”